Diëtist

Diëtist

Voor wie

De diëtisten van Charim Vitaal zijn gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van ouderen, chronisch zieken of mensen in een revalidatietraject met voedingsproblemen. Een goede voedingstoestand is een belangrijke basis voor herstel na een operatie, maar ook bij longaandoeningen zoals COPD, bij de aanwezigheid van wonden, bij ongewenst gewichtsverlies of een verminderde eetlust waardoor er een risico bestaat op ondervoeding. Daarnaast kan de diëtist van Charim u begeleiden bij Diabetes Mellitus, slikstoornissen, hart- en vaatziekten, nier- en darmproblemen, overgewicht of voedselweigering bij dementie.

Een deel van de diëtisten van Charim Vitaal is aangesloten bij ParkinsonNet, een gespecialiseerd netwerk van behandelaars die zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson. De diëtist zal in haar advies rekening houden met o.a. de medicatie inname in relatie tot het voedingspatroon.

De diëtisten komen in de verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen van Zorggroep Charim in de regio Veenendaal en Zeist en indien nodig ook bij u thuis.

Behandeling 
Bij uw eerste afspraak onderzoekt de diëtist de problemen en stelt een behandelplan op. Ook bespreekt de diëtist de mogelijke oplossingen. Na het eerste consult wordt de (huis)arts geïnformeerd over de bevindingen, het behandelplan en de behandeldoelen. Een dieetadvies kan ingrijpend zijn. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke wensen. Dit vergemakkelijkt het volhouden van het dieet en helpt bij het behalen van het gewenste resultaat.

Openingstijden
Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. In goed overleg met uw therapeut is behandelen buiten die tijden doordeweeks mogelijk in de avond en op zaterdag.

Aanmelden
Bel voor dieetadvies of om u aan te melden naar het medisch secretariaat van Charim Vitaal: 0800 0712. Wilt u gebruik maken van diëtetiek, dan hebt u een schriftelijke verwijzing van uw (huis)arts nodig. Dieetbehandeling wordt voor drie uur vanuit de basisverzekering vergoed.

“De drinkvoeding die de diëtist heeft voorgeschreven, heeft mij meer energie en eetlust gegeven.”

Onze diëtisten
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht
Downloads