Ambulant Verpleegkundig Team

Ambulant Verpleegkundig Team

“Door een ontsteking bij mijn hart moest ik een aantal weken antibiotica via het infuus krijgen. Door een tijdelijk verblijft bij Charim en de inzet van het ambulant verpleegkundig team, kon deze zorg in een huiselijke omgeving geboden worden. Toch prettiger dan in het ziekenhuis blijven.”

Wat doet het Ambulant Verpleegkundig Team?
Het ambulant verpleegkundig team (AVT) is een ambulant team van voornamelijk hbo-opgeleide verpleegkundigen binnen Charim. Het team is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 06-13003806.

De verpleegkundigen ondersteunen de zorgteams bij hun vragen, geven advies en overleggen, als dit noodzakelijk is, met de verantwoordelijk arts.
Daarnaast verleent het AVT hoog complexe zorg, zoals infuusbehandeling of complexe wondzorg. Dit gebeurt altijd in opdracht van uw behandelend arts. Dit kan uw huisarts, uw specialist ouderengeneeskunde of uw medisch specialist in het ziekenhuis zijn.

Wie kan het AVT consulteren
Wanneer u verblijft in één van de locaties van zorggroep Charim, kan uw arts of zorgverlener een beroep doen op het AVT voor bovengenoemde taken. Het AVT is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 06-13003806.

Ons Ambulant Verpleegkundig Team