Ergotherapeut

Ergotherapeut

Voor wie  
Ergotherapie is bedoeld voor iedereen van 18 jaar en ouder die door lichamelijke en/of psychische klachten bepaalde dagelijkse handelingen niet meer naar wens kan uitvoeren. Door ergotherapie wordt de zelfredzaamheid gestimuleerd, zodat het dagelijks leven in de eigen vertrouwde woonomgeving wordt verbeterd. Omdat u de alledaagse activiteiten meestal in uw eigen omgeving verricht, vinden de behandelingen vaak bij u thuis plaats. U bent ook van harte welkom in één van onze locaties. 
 
Behandeling  
Bij uw eerste afspraak onderzoekt de ergotherapeut samen met u de belemmeringen bij de dagelijkse handelingen. De behandeling is gericht op de alledaagse activiteiten, zoals: aan- en uitkleden, eten, boodschappen doen, het huishouden, fietsen of het uitvoeren van uw hobby. Samen met de ergotherapeut oefent u deze handelingen. De ergotherapeut adviseert u bij het gebruik en ondersteunt u bij het aanvragen van hulpmiddelen, voorzieningen, woning- en of werkplekaanpassingen. De ergotherapeut begeleidt u en uw familie of mantelzorger bij het leren omgaan met de beperkingen en de gevolgen daarvan. 

Openingstijden
Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. In goed overleg met de therapeut is behandelen buiten deze tijden doordeweeks mogelijk in de avond en op zaterdag.

Aanmelden 
Hebt u een schriftelijke verwijzing van uw (huis)arts, dan kunt u zich aanmelden door te bellen naar het medisch secretariaat van Charim Vitaal: 0800 0712. Via het basispakket wordt ergotherapie tot maximaal 10 uur per jaar vergoed. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden extra uren.

Onze ergotherapeuten
"Mijn hobby is koken. Maar door mijn beroerte kreeg ik moeite om de juiste volgorde van de handelingen in de keuken te bepalen. De ergotherapeut gaf mij tips, waardoor het beter gaat en ik weer geniet van het kokkerellen.” anoniem
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht