Fysio- en oefentherapeut

Fysio- en oefentherapeut

“Ik kon me nauwelijks nog bewegen. Wat een pijn! Gelukkig kon ik snel terecht bij de fysiotherapeut van Charim Vitaal. Hij wist precies waar het probleem zat. Door zijn behandeling en adviezen ging het weer en kon ik me weer bewegen.”

Voor wie 
Hebt u problemen gekregen met bewegen of het aannemen van een juiste houding? Dan bieden de fysio- en oefentherapeuten van Charim Vitaal een oplossing: met training en het leren gebruiken van hulpmiddelen helpen zij uw belemmeringen te verminderen en uw zelfstandigheid te vergroten. De fysio- en oefentherapeuten van Charim Vitaal zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen. De behandelingen vinden plaats in één van de locaties van Charim (in omgeving Veenendaal en Zeist), of de therapeut komt bij u thuis. 
 
Behandeling  
De fysio- of oefentherapeut begeleidt u bij het revalideren en reactiveren voor orthopedische en neurologische aandoeningen. Ook geeft de therapeut specialistische behandelingen, bijvoorbeeld prothesetraining of behandeling bij Parkinson. De fysio- of oefentherapeut adviseert u en uw familie of mantelzorger over het gebruik van hulpmiddelen zoals (loop)hulpmiddelen, aanpassingen aan schoenen, protheses en beugels. Ook begeleidt de therapeut u bij het leren omgaan met de belemmeringen en de gevolgen daarvan. 
 
Aanmelden 
Bel voor meer informatie of om u aan te melden naar Charim Vitaal: 0800 0712. Voor poliklinische behandeling, bijvoorbeeld na ontslag uit een zorgcentrum, hebt u een geldige verwijzing van uw (huis)arts nodig.

Openingstijden
Van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. In goed overleg met uw therapeut is behandelen buiten die tijden mogelijk in de avond en op zaterdag.

Vergoeding
Als u aanvullend verzekerd bent, krijgt u een aantal behandelingen vergoed. Het aantal ligt aan de hoogte van uw aanvullende pakket. Als u niet aanvullend verzekerd bent, krijgt u de behandelingen niet vergoed. Sommige aandoeningen vallen onder een chronische indicatie. Deze worden dan na 20 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Onze fysiotherapeuten
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht