Logopedist

Logopedist

“Door mijn afasie had ik veel moeite met lezen. De oefeningen van de logopedist hielpen enorm. Nu kan ik weer lezen met plezier!”


Voor wie
Logopedie is bedoeld voor volwassenen die door neurologische stoornissen (stoornissen in de hersenen) en spierziekten problemen hebben met taal, spraak, stem, ademhaling, eten en/of drinken (slikken). Dit kan voorkomen na bijvoorbeeld een herseninfarct, hersenbloeding, bij Parkinson, MS, ALS, maar ook bij een (beginnende) dementie. De behandelingen vinden bij voorkeur plaats in één van de locaties van Charim (regio Veenendaal en Zeist), maar de logopedist kan ook bij u thuis komen.
 
Behandeling 
Tijdens uw eerste afspraak doet de logopedist onderzoek naar de spraak-, taal-, stem-, ademhalings- en/of slikproblemen. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld. Door oefeningen wordt gewerkt aan het verbeteren van de taal, spraak en/of het slikken. De logopedist kan u adviseren over het gebruik van hulpmiddelen zoals ondersteunende communicatiehulpmiddelen, aangepaste voedingsconsistenties of drinkbekers. Ook begeleidt zij u bij het leren omgaan met de belemmeringen en de gevolgen daarvan.

Openingstijden
Onze openingstijden tijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. In goed overleg met uw therapeut is behandelen buiten deze tijden doordeweeks mogelijk in de avond en op zaterdag.

Aanmelden
Bel voor meer informatie over logopedie of om u aan te melden naar Charim Vitaal: 0800 0712. Wilt u gebruik maken van logopedie, dan hebt u een schriftelijke verwijzing van uw (huis)arts nodig. In het basispakket van de zorgverzekering is logopedie opgenomen en wordt onbeperkt vergoed.

Onze logopedisten
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht